Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
   

Az 1. osztály következő tanévi tanszer igénye a hivatkozásra kattintva megtekinthető, letölthető.

(Megnyitáshoz Acrobat Reader szükséges)

 

   

Tisztelt Szülők!

 

A 2015/2016-os tanév tankönyveinek árairól az alábbiakban tájékoztatom Önöket:

1-2-3.osztály részére ingyenes

4.osztály 12.182.-Ft

5.osztály 8.123.-Ft

6.osztály 3.255.-Ft

7.osztály 17.987.-Ft

8.osztály 5.830.-Ft

A törvényes képviselő a tankönyvek kiosztásával egy időben - az első tanítási napon – kapja kézhez a befizetéshez szükséges csekket. A Szentistváni Nagyközségi Önkormányzat ebben az évben is megtéríti a szülőknek a tankönyvek árát. Erről minden érintett írásban értesítést kap.

 

Tisztelettel: Kiss Lajos intézményvezető

 

   
A 4. osztály következő tanévi tanszer igénye a hivatkozásra kattintva megtekinthető, letölthető. (Megnyitáshoz Acrobat Reader szükséges)
 

Iskolánkban 2015. június 20-án tartottuk a tanévzáró és ballagási ünnepséget.

 

Nevelőtestületi dícséretben részesült:

Nagy Ádám, Nagy Bence, Juhász Veronika

 

Volt igazgatónk, Szunyi Gábor emlékére Szabó Martina alapítványi jutalomban részesült.

 

A "Szentistváni Gyermekekért" Alapítvány által alapítványi díjban részesült:

Antal Dániel, Antal Domonkos, Tóth Vanessza, Baranyi Gábor, Kákóczki Izabella

 

Kiváló tanulmányi eredményéért és példás magatartásáért nevelőtestületi dícséretben részesült:

1. osztály: Juhász Réka, Veres Alexa,

2. osztály: Kévés Zoé, Szentpéteri Eszter, Zubik Zoltán,

3. osztály: Török Pálma Virág,

4. osztály: Barabás Kende, Lőrincz Bernadett

 

Kimagasló tanulmányi munkájáért, példamutató magatartásáért nevelőtestületi dícséretben részesült:

5. osztály: Tóth Adrienn,

6. osztály: Juhász Bálint,

7. osztály: Katyina Boglárka,

8. osztály: Antal Dániel, Antal Domonkos, Baranyi Gábor, Kákóczki Izabella, Tóth Vanessza

 

Az "Év tanítója" kitüntető címet Juhászné Kenéz Mária vehette át.

Az "Év tanára" kitüntető címmel Koncz Istvánné munkáját jutalmazták.

Az "Év kisdiákja" kitüntető címet Lőrincz Bernadett 4. osztályos tanuló érdemelte ki.

Az "Év diákja" kitüntető címet Antal Domonkos 8. osztályos tanuló vehette át.

 

A szülői közösség irányirányításáért, pedagógiai munkát segítő tevékenységéért az iskola nevelő testülete köszönetét fejezte ki Baranyiné Hágel Andreának.

Pedagógiai munkát segítő tevékenységükért, a szülői közösség választmányi tagjaként végzett munkájukért az iskola nevelő testület köszönetét fejezte ki Szabóné Pap Annának és Üvegesné Lukács Henriettának. 

 


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Fotó: Murányi Dósa Edit, Katyina Ferenc

Rendhagyó módon fejeztük be a 2014/2015-ös tanévet. Az utolsó tanítási napon névadónkra, István Királyra emlékeztünk egy rövid műsor keretében. Ezt követően akadályversenyen vettek részt tanulóink, amelyben elméleti, ügyességi, logikai feladatokat oldottak meg. Az eredményhirdetés után a programot a szülők által készített közös ebéddel zártuk.

   
   
   
   
 

   
 

< /p>

   
   
   
 

2015.június 9-én immár hetedik alkalommal került megrendezésre a Dávid Ferenc Emléktorna, melyet volt igazgatónk emlékére rendeztünk.

A torna résztvevői: mezőnagymihályi, mezőkeresztesi, borsodivánkai és a szentistváni általános iskola csapata.

Az emléktorna győztese a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata, akik egy évre elnyerték a vándorserleget.

II. helyezett: a Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola csapata

III. helyezett: a Borsodivánkai Gárdonyi Géza Tagiskola csapata IV. helyezett: a Szentistváni István Király Általános Iskola csapata

A legjobb mezőnyjátékos Ruszkai Csaba, a torna legjobb kapusa: Nagy Bence, a torna gólkirálya: Csóka László.

A Dávid család a legjobb szentistváni játékost - Nagy Ádámot - külön jutalomban részesítette.

A torna résztvevői sportszerű játékukkal tisztelegtek volt igazgatónk emléke előtt.

   
   
   
 

A hagyományokhoz híven a gyerekek, a Szülői Közösség közreműködésével köszöntötték az iskola aktív és nyugdíjas dolgozóit.

Majd dr. Pusztai-Csató Adrienn polgármester asszony is méltatta a pedagógusok munkáját. 

Kiss Lajos igazgató úr virággal köszönte meg Baranyi Gáborné Andika több éves Szülői Közösség vezetői munkáját, ezt a sok türelmet igénylő, sok munkával járó feladatot a jövő tanévtől Dobó Anita látja el.

A bensőséges összejövetel végén a búcsúzó nyolcadikosok hívták meg a megjelenteket közelgő ballagási ünnepségükre.

   
   
   
   

   
   

A hagyományoktól eltérően a napi program a „Határtalanul” pályázaton résztvevő 7.osztályos tanulók és kísérő nevelőik előadásával kezdődött. Az Erdélyben töltött négy nap emlékezetes pillanatait felidézve, képekkel illusztrálva tartottak színes élménybeszámolót.

Ezt követően, több helyszínen – a diákok előzetes kívánságát figyelembevéve - változatos tevékenységekbe kapcsolódhattak be: óriás rajz készítés, társasjátékok, sakk, darts, ügyességi játékok, karaoke, labdarúgás. A korábban meghírdetett selfie-verseny díjazására is sor került. A vidám programot tanár-diák kötélhúzó verseny zárta, mely a legnagyobb tetszést aratta gyermekeink körében. A rossz idő ellenére mindenki élményekkel gazdagodva távozott az iskolából.

   
   
   
   

 

A Szentistváni István Király Általános Iskola (19 tanuló és 2 fő kísérőtanár) és az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola (28 tanuló és 3 kísérőtanár) 7. osztályos tanulóival Erdélybe látogattunk 2015. május 6-9. között.

Ezt a csodálatos kirándulást a Határtalanul c. pályázatnak köszönhetjük. Ezen pályázatot 2014-ben nyújtottuk be az Emberi Erőforrás Támogatás kezelő által kiírt Határtalanul! programjához. A szentistváni pályamunka címe: „ A haza gyökér, melyből életünk fája sarjad” száma: HAT-14-01-0087. Az újhatvani pályamunka címe: „Magyar az, aki sorsközösséget vállal a magyarsággal” száma: HAT-14-01-0027. A benyújtott pályázatot a kiíró elfogadta, megvalósításához az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Szentistváni István király Általános Iskolát 624 680 Ft-tal, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolát pedig 951 000Ft-tal támogatta. Utazásunk állomásai voltak Nagyvárad, Kolozsvár, Torockó, ahol a Székelykő természeti szépsége tárult elénk, majd következett Torda. Itt a sóbánya látványa nyújtott felejthetetlen élményt számunkra. Utunkat tovább folytatva ellátogattunk Nagyenyedre, a híres fűzfákhoz, valamint jártunk Gyulafehérváron is, ahol többek között megtekintettük az ortodox és katolikus székesegyházakat, érdeki palotákat. A következő napokban tovább haladva Marosillye, Vajdahunyad, Csernakeresztúr, Arad és Nagyszalonta történelmét, földrajzát, gyönyörű építészeti szépségeit ismerhettük meg. Nagyszalontán egy rendhagyó irodalomórának is részesei lehettünk, így pillantva be Arany János életének és munkásságának főbb állomásaiba.

Egy-egy fárasztó nap végén a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott, a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthon lakói láttak bennünket vendégül, és az éjszakát is itt töltöttük. Az otthon és lakóik adományokból tartják fenn magukat, így mi is vittünk számukra játékot, ruhát és egyéb használati tárgyakat, tartós élelmiszert. Ezzel köszöntük meg a vendéglátást.

Sajnos nagyon hamar elszállt ez a gyönyörű 4 nap, és mi rendkívül sok élménnyel gazdagodva indultunk haza. Hazafelé éreztük, és mindnyájunkban megfogalmazódott az, hogy ez a pár nap nemcsak kirándulás volt a számunkra, hanem annál sokkal több. Ebben a négy napban határtalan barátságok születtek, melyek talán az idő múlásával életre szóló barátságokká kovácsolódnak. Hiszen összekötnek bennünket az emlékek, a közös kirándulások, és ezt a köteléket országhatár nem vághatja el.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 
Május 4-én, hétfőn 10 órától a művelődési házban, a mezőkövesdi zeneiskola tanárai és tanítványai bemutatták Prokofjev: Péter és a farkas c. zenés mesejátékát. Az óvoda középső és nagy csoportosai, valamint az alsó tagozatos diákok különleges zenei élménnyel gazdagodtak. Reméljük, hogy ezzel a műsorral sikerült felkelteni a gyerekek hangszer- tanulás iránti érdeklődését.

 
A szülők igényét figyelembe véve intézményünkben április-május hónapban minden évfolyamon nyílt tanítási órákat szerveztünk. Az érdeklődők betekintést nyerhettek az iskolai oktató-nevelő munkába. A pozitív visszajelzésekből sikeresnek tekinthetjük ezt a lehetőséget.

Május első vasárnapja: anyák napja.

 

Ezen alkalomból egy kis műsorral, virággal köszöntötték édesanyjukat és nagymamájukat szerda délután iskolánk napközis tanulói.

Felkészítő tanárok: Balázs Mária, Koncz Zsuzsanna

Köszönjük a segítséget: Juhászné Kenéz Máriának, Murányiné Dósa Editnek és Koncz Balajthy Editnek, akik munkájukkal emelték műsorunk színvonalát.

   
   
   

Szentistváni Aranyceruza (szépíró) verseny

(1-2. osztályos tanulóknak hirdetve):

1. hely Juhász Réka 1. osztály

2. hely Veres Alexa 1. osztály

3. hely Kovács Evelin 2. osztály

 

Helyesírás verseny (3-4. osztályosoknak hirdetve):

1. hely Barabás Kende 4. osztály

2. hely Lőrincz Bernadett 4. osztály

3. hely Holló Rebeka 4. osztály

különdíj: Török Pálma Virág 3. osztály

 

Versmondó verseny (1-4. osztályig hirdetve):

1-2. osztály:

1. hely Juhász Réka 1. osztály

2. hely Kovács Evelin 2. osztály

3. hely Tari Dominik 2. osztály

3-4. osztály:

1. hely Kákóczki Kevin 4. osztály

2. hely Barabás Kende 4. osztály

3. hely Vas Levente 4. osztály

 

Mezőkövesdi Városi Könyvtár 2015. április 15-én rendezett szavalóversenyén elért eredmények:

1. hely Barabás Kende (4. osztály)

3. hely Antal Domonkos (8. osztály)

Farkas Valentin (5. osztály), Holló Márk (6. osztály), Katyina Boglárka (7. osztály), Tóth Vanessza (8. osztály)

   
   
   
   
   
   
   
   

Március 20-án a NEJ - Nők Európa Jövőjéért és a Szkultinfo Nonprofit Kft - szervezésében az István Király Általános Iskola 7-8.osztályos tanulói önismereti foglalkozáson vettek részt.

Témája: a partizás veszélyei, drogfogyasztás.

   
   
   

Felkészítő tanár: Bukta Istvánné

   
   
   
   
   
   
   

Tisztelt Szülők!

 

A 2015-2016-os tanévre szóló beíratkozási és hitoktatási információk az alábbi mellékletekben olvashatóak.

Beírtkozási tájékoztató Hitoktatási tájékoztató
   
(A dokumentumok megnyitásához Acrobat Reader szüksége)

Díjazottak:

Alsó tagozatosok nagycsoportos kategória:

1. Pinokkió

2. Matrózélet

3. Mignonok

 

Felső tagozatosok nagycsoport:

1.Népek és táncaik

2.Gésák és szumósok

3.Fekete-fehér tánc

 

Kiscsoport(alsó és felső tagozat)

1.Hungarikumok

2.Vőfélypálca

3.Autószerelő lányok

4.Angry Birds-Dühös macskák

5.Indiánok

 

Egyéni díjazottak:

1.Gagyi mami

2.Gólya

3.Római katona, Skorpió, Robotlány(holtverseny)

4.Bohóc

5.Póniló

6.Spongyabob

7.Nindzsa, Ceruza, Indián (holtverseny)

8.Hastáncos, Macskalány (holtverseny)

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Fotó: Szentpéteri Tamás és Hegyi Péter
   

Tisztelt Szülők!

 

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy a gyermekek és pedagógusok nagy számú megbetegedése miatt a 2015. február 13-ra tervezett Farsangi karnevál elmarad.

Következő tervezett dátum 2015. február 27., de a rendezvény végleges időpontjáról még értesíteni fogjuk a szülőket.

 

Tisztelettel

Kiss Lajos

igazgató

   

2015 január 26.-án vendégünk volt Pap Zsolt Szolnokról a MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj kiképzési részlegének zászlósa, iskolánk egykori tanulója. Aki számos ENSZ és Békefenntartó Misszióban járt. Jelenleg Szolnoki helyőrségben szolgál és készül következő Békefenntartó Feladat végrehajtására.

A résztvevők kérdéseire szívesen válaszolt, mondandóját képekkel, videófelvételekkel illusztrálta.